auroraKAARNA holistische praktijk voor mens & dier
 

Cursussen

CURSUS "MEDITEREN KUN JE LEREN"
In 5 weken ontdek je hoe je jouw innerlijke rust kunt vinden door middel van ademhalings- en ontspanningsoefeningen.
Meditatie is een vorm van geconcentreerde ontspanning waarmee je diverse doelen kunt bereiken. Zo leer je je afsluiten voor prikkels van buitenaf en binnenin, ontdek je hoe je jezelf kunt aarden in stressvolle tijden en maak je kort kennis met hoe meditatie je op spiritueel niveau kan helpen.
Binnen de cursus leer je hoe je mediatie kunt toepassen en daarna kun je er zelf verder mee aan de slag. Het is ook mogelijk bij Aurora Kaarna verdere individuele begeleiding te krijgen.

Cursusgeld: € 100 p.p.

Data: in overleg mogelijk

Duur: 5 avonden van een uur.


CURSUSSEN MINDFULNESS
"Mindfulness" is een andere manier van denken. Een manier van omdenken. Vriendelijke aandacht schenken aan vervelende gedachten stress bijvoorbeeld. En leren niet over jezelf te oordelen. Je leert milder voor jezelf te zijn, de lat niet zo hoog te leggen en te observeren wat er in jezelf gebeurd bij momenten of perioden van stress en negatieve gevoelens. Je kunt nou eenmaal negatieve gebeurtenissen niet voorkomen, maar wel een manier vinden die bij jou past om er op een andere manier mee om te gaan. Wat dan bijvoorbeeld minder energie kost of meer handvaten geeft om er uit te komen.
Bij mindfulness wordt onder andere gebruik gemaakt van ademhalingstechnieken, meditatie, observatie-opdrachten en een dagboekje. Het kan gedaan worden door iedereen van alle leeftijden vanaf ongeveer 8 jaar.
Mindfulness kan gebruikt worden als individueel middel om iemand te helpen, maar kan ook met een groepje worden gedaan. Dit kan in onze eigen praktijk, op locatie of online via een zoom-bijeenkomst.
Een cursus Mindfulness bestaat uit  8 lessen waarin je alle basis-stappen leert en evalueert zodat je ze daarna zelf toe kunt gaan passen. In deze 8 weken leer je een andere manier van omgaan met stress en vervelende gebeurtenissen. Je kunt dit niet voorkomen, maar wel uitvinden hoe je er op een manier mee om kunt gaan dat je het beter aan kunt. Dit wordt onder andere bereikt door ademhalingstechnieken.
Mindfulness kan gedaan worden door kinderen, tieners en volwassenen.
Inclusief dagboekje met opdrachten en meditaties.
De cursus kan op afspraak gegeven worden zowel individueel als met je eigen groep.
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Aurora Kaarna biedt de volgende Mindfulness cursussen aan:

EVEN HELEMAAL NIETS
Basis Mindfulness training
Hoe ga jij om met stress? Met tegenvallers op de werkvloer? Of problemen in de relatie? Of voor kinderen en tieners met stressvolle dagen op school of problemen thuis. Inclusief ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, cursusmap en thuisopdrachten en toepasbaarheid op alledaagse situaties.

Cursusgeld: € 240 per persoon 

Data: in overleg

Duur: 8 avonden van 1,5 tot 2 uur

SAMEN NIETS
De Mindfulness cursus voor Ouders en Kinderen/Tieners samen.
We werken op dezelfde wijze als in de andere cursus, maar de meerwaarde is hier het contact en de communicatie met elkaar. Hoe gaan kinderen of tieners met stress om? En hoe doet de volwassene dat?
Over en weer zijn er raakvlakken. Een heel andere manier om in gesprek te komen als ouder en kind/tiener

Cursusgeld:  Ouder&Tiener pakket € 400   (uitgaand van een ouder met tiener uit hetzelfde gezin of huishouden)

Data: in overleg

Duur: 8 avonden van 1,5 tot 2 uur


OVERIGE CURSUSSEN
Op dit moment is Aurora Kaarna bezig andere cursussen te ontwikkelen
Kijk regelmatig voor updates!E-mailen
Bellen
Info