auroraKAARNA holistische praktijk voor mens & dier
 

Achtergrond en Visie


Aurora Kaarna is een holistische praktijk voor mens en dier. Op deze pagina leggen wij graag uit waar de naam Aurora Kaarna voor staat en wat holisme is. Ook vind je hier onze visie en onze werkwijze. En aansluitend wat achtergrondinformatie over de oprichtster Wanda Meijer.

Holisme

Het woord Holisme komt van het Griekse woord "holon/holos" dat geheel betekend. Binnen het holisme kijken we dus niet naar een apart onderdeel van een mens of dier maar naar het geheel en vaak ook "de som van de gedeelten". Dat geheel bestaat dus uit verschillende onderdelen of facetten. Zo bestaat "de mens" uit onder andere het fysieke lichaam, de aura, de psyche, het denken en energie. Zo bestaat de natuur uit elementen lucht, water, aarde en vuur. En bestaat een aura ook weer uit 7 verschillende lagen. Uiteindelijk vormt dit alles één en beïnvloeden de verschillende onderdelen elkaar.


Binnen onze praktijk kijken we dan ook naar dat geheel en naar de som van de delen. Wat beïnvloedt wat en welk effect heeft dat? is dat effect gewenst of ongewenst? En hoe buig je dan om zodat er een gewenst effect optreedt? Dit kun je op vele aspecten van het leven toepassen. Of dat nu om het lichaam gaat of om relaties of om een groei of ander proces wat je door maakt.


Of je nu emotioneel, mentaal of lichamelijk ondersteuning nodig hebt in jouw ontwikkeling of groei, bij ons kun je terecht om te kijken wat jij op dit moment nodig hebt. Bij persoonlijke coaching kun je denken aan technieken uit de creatieve therapie en equine therapie. Bij het spirituele komen zaken als chakra's en energetische therapie aan bod. Maar het één sluit het ander niet uit. Beter nog: Je persoonlijke groei of uitdagingen hebben alles te maken met je spirituele ontwikkeling. Immers, alles is één en alles is met elkaar verbonden.

Het woord spiritueel kan mensen een beetje als verheven, hoog gegrepen en misschien zelfs "eng" in de oren klinken, maar niks is minder waar. We zijn allemaal spirituele wezens. Je hoeft er niet voor te zweven. Integendeel: met je voeten "stevig in de klei" kun je veel beter mediteren, want de verbintenis met het hier en nu is zeker belangrijk.

Energetische therapie, chakra's en meer

Chakra meting? Wat is dat dan? En werken met energie? Hoe doe je dat? Hier even een korte uitleg over levensenergie, chakra's en dergelijke. 

Levensenergie zit overal, in ons, om ons heen. We gebruiken het in het dagelijks leven. Kijken we vanuit het boeddhisme ernaar, dan nemen we deze levensenergie op via de zogenaamde chakra's. Dat zijn plekken "op" je lichaam, in je "aura" wat een soort onzichtbare laag is om je lichaam heen. Via die plekken haal je de energie naar binnen als de chakra's goed draaien (met de klok mee). Zit er een blokkade op het chakra, dan kan deze verkeerdom gaan draaien, dus tegen de klok in, stil gaan staan of bijvoorbeeld in een lijn bewegen. Je verliest dan energie op die plek of haalt niet voldoende energie naar binnen. 

De chakra's zitten op vaste plaatsen, dus iedereen hetzelfde. En zowel mens als dier heeft ze. Een mens heeft er 7, een paard 11. Elk chakra heeft een eigen kleur, een eigen trilling, en elk chakra staat in verbinding met bepaalde organen, emoties en dergelijke. Is er een blokkade dan heeft dat een weerslag, een nadelig effect op de gebieden waarmee het verbonden is. En ook kan je andersom zien: als een orgaan niet in orde is, of je kampt met bepaalde emoties, heeft dat een nadelig effect op de chakra en kan deze dus een blokkade krijgen. Hoe een chakra beweegt kan door middel van een pendel zichtbaar worden gemaakt. 

Door middel van energetische behandelingen kunnen we de chakra's beïnvloeden om weer goed, met de klok mee, te gaan draaien en zodoende de blokkade op te heffen en daarmee ook het ziektebeeld of emotionele lading aan te pakken. Het is echter NOOIT een vervanging van medicijnen en medische behandelingen. Wij zien het als een aanvulling hierop. Hoe de verschillende energetische behandelingen werken kunnen we tijdens de sessie uitleggen. Energetische behandelingen die bij Aurora Kaarna worden aangeboden zijn: Reiki, magnetisering, BACH bloesem remedie, edelstenen, kruiden en klankschalen.  


chakras 2
chakras 2
klankschalen
klankschalen
chakras paarden uitgebreid
chakras paarden uitgebreid

Naam van de praktijk

Aurora betekent Licht. Hierbij kun je denken aan het Witte Licht, aan de levensenergie, vanuit de Bron waar wij allen vandaan komen. Dit Licht dragen wij allemaal in ons, maar het kan ons ook omarmen, opladen en ondersteunen.

Kaarna betekent bast als van een boom. Hiermee geven we aan dat we nog steeds met onze voeten in de klei staan. Geaard zijn, verankerd zijn, worden of blijven, is belangrijk als je een groei of proces door maakt. De bast verbindt het Hemelse met het Aardse: levensenergie stroomt van boven erin en de aardse energie komt van onderaf.

Visie

Bij Aurora Kaarna kijken we dus naar het GEHEEL van wie JIJ bent of jouw dier is. De som van alle delen. Jouw verhaal, jouw groei, jouw ontwikkeling en jouw uitdagingen.
Wij denken niet in problemen of onmogelijkheden. Wij zien uitdagingen en openingen. Wij kijken buiten de kadertjes, denken buiten de doosjes en zoeken met jou naar wat er bij jou of jouw dier past en wat bij jouw of jouw dier werkt. Ieder persoon of dier is anders met ieder een eigen weg.

Achtergrond

Aurora Kaarna is in 2018 opgericht door Wanda Elkerbout-Meijer. In eerste instantie nog naast WanOrde, waarbinnen theatergroepen werden gedraaid en drama therapie werd aangeboden. Binnen Aurora Kaarna werden naast readings ook meditatiecursussen en -groepen gegeven.
In 2022, na de Corona-pandemie, is besloten onder 1 naam verder te gaan en de activiteiten te bundelen. Ook is er een specialisme richting energetische therapie ingezet omdat Wanda naast de readings steeds meer de behoefte voelde om aan de vraag te kunnen voldoen om ook te kunnen healen. Zo zijn onder andere Reiki en klankschalen onderdeel geworden van de praktijk. En deze ontwikkeling staat ook zeker niet stil.

Hieronder volgt het verhaal van Wanda zelf over haar reis binnen het holisme en mediumschap:
'Ik ben mijn hele leven eigenlijk al bezig met het spirituele. Dankzij het opgroeien in de pastorieën die mijn thuis waren, omdat mijn vader predikant was, heb ik veel over "Hemel en Aarde" meegekregen. Ook heb ik als kind al diverse openbaringen gehad omtrent het feit dat er meer is dan mens, dier, aarde. Van jongs af aan had ik door dat ik makkelijk met dieren om kon gaan, dat als ik respect voor hen had en hun verhaal ik datzelfde respect terug kreeg. Dat als ik me verdiepte in hun wezen, ik veel met ze kon bereiken. Ook had ik feilloos door welke mensen goed en welke slecht voor mij waren en kon ik aanvoelen met wie ik op dezelfde golflengte zat. Zelfs met continenten ertussen. Hoe dat echter allemaal werkte wist ik niet zo goed. Maar voor mij was zo in het leven staan en mijn voelsprieten helder houden heel normaal.


In ongeveer 2008 kwam ik in contact met Olav Fränzel die als paardentandarts bij mijn paard kwam. Hij legde uit dat hij met paarden kon communiceren en ik heb een aantal readings bij hem gedaan met mijn eigen paard en later pony. Ook toen merkte ik wel dat het mij wat deed, was erg emotioneel bijvoorbeeld, maar ik legde de link nog niet. Ik was op dat moment nog "te jong". In 2019 gaf Olav een cursus Dierencommunicator en ik heb hieraan meegedaan. Tijdens deze cursus vielen heel veel kwartjes op hun plek. En begon ik te begrijpen wat ik al die jaren had meegedragen: ik ben een medium. Nu ben ik geen fan van deze term dus gebruik liever "communicator" of "counselor". Of in het geval van onze vier-hoevige vrienden noem ik mijzelf vaak "de paarden-psycholoog".


Wat het inhoudt is dat ik inderdaad met dieren contact kan leggen. Ik kan hun gevoelens voelen, ik weet hun gedachten en meningen en ook laten ze mij voelen waar de pijn of het ongemak zit. Als dieren verdriet hebben of een andere heftige emotie, komt dat er bij mij uit. Hierdoor kunnen ze dat kwijt en maakt dat ze rustiger worden. Door contact met dieren te leggen kan ik de eigenaren helpen meer begrijp te hebben voor het verhaal van het dier. Zeker bij paarden is er vaak veel bagage van vorige eigenaren, standplaatsen of leerscholen. Door eigenaar en dier dichter naar elkaar te brengen kan het dier meer van zichzelf laten zien en steeds meer zichzelf echt zijn en hebben de eigenaren daar meer begrip en ruimte voor. Binnen de reading zelf vindt er ook een "healing" plaats bij het paard, vaak ondersteunt met edelsteentherapie of magnetiseren (hand oplegging)


Ik werk ook met mensen. Om na te gaan hoe ze in elkaar steken. Het verschil te duiden tussen wat men wil dat anderen zien en hoe ze zich van binnen voelen en dat als dat niet in balans is, er vaak problemen ontstaan. In communicatie met anderen, maar vaak ook binnen in hun zelf. Ik kan van hieruit dmv coaching helpen of kijken of een bepaalde kleur, edelsteen of Bach remedie verlichting of hulp kan geven.


Daarnaast heb ik gemerkt dat Mindfulness en Meditatie veel mensen kan helpen in hun problematiek, of beter zoals ik het altijd noem hun uitdagingen. Vandaar dat ik ook deze zaken als cursus of in individuele sessies geef.


Tevens sta ik ook niet stil en kan mij steeds verder verdiepen. Hierdoor worden mijn mogelijkheden anderen te helpen ook steeds groter en uitgebreider. O
p 4-1-2023 heb ik mijn inwijding voor Reiki 1 mogen ontvangen. Een nieuwe stap op mijn reis om mens en dier te mogen helpen healen. En in juli 2023 heb ik mijn diploma Energetische Therapie behaald. Ik zit uiteraard niet stil en zal kijken wat er op mijn pad komt om mij verder te ontwikkelen.


Wanda Elkerbout-Meijer  

E-mailen
Bellen
Info